Termeni si conditii


Site-ul ataline.ro este proprietatea societatii comerciale ATALINE PROSISTEM SRL

     Utilizarea site-ului ataline.ro (incluzand vizitarea si cumpararea produselor) implica acceptarea anumitor termeni si conditii de utilizare, evident, sub forma unui contract legal intre utilizator si ATALINE PROSISTEM SRL, de aceea, se recomanda citirea cu atentie a  paragrafelor urmatoare.

Vizitarea sau cumpararea produselor de pe site-ul ataline.ro implica in mod automat, acceptarea acestor termeni si conditii. De asemenea, folosirea oricaror alte servicii curente sau viitoare furnizate de ATALINE PROSISTEM SRL, implica acceptarea acelorasi termeni si conditii.

Accesul la site: Inregistrarea ca utilizator al acestui site, reprezinta acordul dumneavoastra implicit privind primirea mesajelor electronice si telefonice legate de produsele comercializate, acest aspect putand fii modificat sau anulat ulterior fara nici-o penalitate pentru client.

ATALINE PROSISTEM SRL permite accesul nelimitat pe site-ul www.ataline.ro, in scop personal, dar nu ii confera dreptul de a descarca, modifica total sau partial, reproduce total sau partial site-ul, fara acordul scris al ATALINE PROSISTEM SRL.


    LIVRAREA PRODUSELOR
Asiguram transport gratuit pentru comenzile mai mari de 300 lei + TVA
Pentru comenzile a caror valoare totala se situeaza sub aceasta valoare puteti alege :
1) LIVRARE CURIER :  expediem in special cu  CARGUS, FAN Courier - pret total cu taxe incluse  15 lei.
2) LIVRARE la EASYBOX. (in curs de implemare)
De regula pentru comenzile primite pana in ora 16:00 se livreaza a doua zi ( in maxim 24 de ore ) in toate resedintele de judet. Pentru celelalte orase sau localitati livrarile uneori pot dura pana la  72 de ore .

Terti care vor avea acces la datele personale doar in scopul livrarii produselor!     PLATA

Plata comenzii se poate face folosind una din urmatoarele optiuni:

1. Plata ramburs: Plata comenzii se va efectua integral in numerar, in lei, curierului care va face livrarea coletului. Plata se va efectua in baza facturii fiscale emise de catre ATALINE PROSISTEM SRL in conformitate cu disp. art. 155 din Codul Fiscal, factura ce va fi transmisa catre client impreuna cu produsele comandate la adresa de livrare.

2. Online cu card bancar prin mobilpay (Visa/Visa Electron/Maestro/Mastercard): Daca ati ales metoda de plata "Online prin card bancar" este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati. 

 • Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. 
 • "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

3. Tansfer bancar: Transfer bancar in contul societatii ATALINE PROSISTEM SRL. 


   PUNCTE DE RECOMPENSA:

Produsele pot fi achizitionate si cu puncte de recompensa la o rata de schimb pe care Vanzatorul se obliga sa o publice pe site-ul www.ataline.ro .Punctele de Recompensa  se acorda fiecarui cumparator care a efectuat cumparaturi de pe site-ul www.ataline.ro si care a cumparat produse care  sunt recompensate cu Puncte de Recompensa. Valoarea produselor in puncte de recompensa se calculeaza dupa formula descrisa in sectiunea de informatii Puncte de Recompensa.  Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica valoarea punctului de recompensa in functie de performantele finaciare ale acestuia si de a hotara ce produse sunt sau nu evaluate in Puncte de Recompensa. Punctele de recompensa asociate unui produs se atribuie in contul cumparatorului si devin proprietatea cumparatorului numai dupa ce acesta a efectuat plata pentru produsele care fac obiectul comenzii. Daca produsele sunt returnate de catre Cumparator  din orice motiv,  punctele de recompensa asociate produselor respective se anuleaza. 

Definitii:

 • Punct de recompensa: - un bonus acordat gratuit si  exprimat in puncte acordat  pentru cumparaturi  efectuate si achitate pe site-ul www.ataline.ro
 • Pret in puncte recompensa: - Pe langa pretul in lei fiecare produs are afisat cate puncte de recompensa sunt necesare pentru a cumpara acel produs
 • Valorea in puncte de recompensa : Cate puncte de recompensa se castiga de catre client  daca se achizitioneaza produsul respectiv 

 CE SUN PUNCTELE DE RECOMPENSA:

Punctele de recompensa sunt un BONUS care se acorda de catre Ataline Prosistem pentru inregistrare si pentru  cumparaturi efectuate pe acest site. Ataline Prosistem  isi rezerva dreptul de suspenda oricand fara notificare acordarea de puncte de recompensa.

Punctele de recompensa o data ce au fost acordate nu se mai pot retrage , raman in proprietatea cumparatorului si pot fi valorificate oricand de acesta pe site-ul www.ataline.ro la valorea lor din ziua in care se lanseaza comanda.

Punctele de recompensa nu sunt transmisibile, si au valoare doar la cumparaturi efectuate pe acest site si doar pe contul pe care au fost dobandite. Valoarea acestora poate varia. Standard valoarea unui punct de recompensa este cca 0,5 lei. Pentru produsele a caror pret de vanzare este sub 10 lei fara tva nu se acorda puncte de recompensa, dar acestea pot fi cumparate la solicitarea cumparatorului in puncte recompensa la pretul exprimat pe site.

CUM SE ACORDA PUNCTELE DE RECOMPENSA

Punctele de recompensa se castiga in 2 moduri :

1) La inregistrarea pe site fiecare cumparator care si-a completat integral profilul primeste 10 puncte de recompensa. Bonusul este echivalent aproximativ cu 5 lei. 

2) La fiecare achizitie de produse care sun evaluate in puncte de recompensa. Valorea in puncte de recompensa a fiecarui produs este publicata vizibil pe site, la descriere. Formula generala este :  PL*5/100 = numar PCTR unde

 • PCTR= puncte recompensa
 • PL= pretul produsului exprimat in lei fara TVA 

Rezultatul se va rotunji intodeauna prin lipsa.  Deoarece este un bonus acordat gratuit  de SC ATALINE PROSISTEM SRL si care nu creeaza nici o obligatie din partea clientului, societatea nostra  isi rezerva dreptul de a modifica oricand si fara notificare formula de calcul a punctelor de recompensa sau sa nu le mai acorde deloc. Acest lucru va fi comunicat in mod explicit si vizibil pe site.

CUM SE FOLOSESC PUNCTELE DE RECOMPENSA

Punctele de recompensa se pot folosii oricand din momentul in care au fost dobandite. Pretul fiecarui produs este exprimat si in puncte de recompensa daca acesta poate fi cumparat cu puncte . Punctele de recompensa se pot folosii si partial la achitarea unui produs. Astfel daca pretul unui produs este 50 de lei  si pretul acestuia in puncte recompensa este de 100 puncte, in cosul de cumparaturi la sectiunea  plata aveti optiunea de a folosi puncte de recompensa pentru plata integrala a cumparaturilor  cu puncte recompensa sau daca nu aveti puncte suficiente pentru plata partiala a acestora si diferenta in lei.

O descriere detaliata a formulei dupa care se acorda puncte de recompensa se gasesc in Termeni si Conditii la capitolul; PRETUL PRODUSELOR...

De asemenea puteti solicita telefonic 0724-202437 sau pe mail contact@ataline.ro orice informatie suplimentara care priveste acordarea si folosirea punctelor de recompensa, in intervalul orar : Zilnic de Luni pana Vineri intre orele: 09:00 AM pana la 17:00 PM. 


RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si Serviciilor dupa livrare.Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.Siteul nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori Serviciilor furnizate de Site. De asemenea, Siteul nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe Site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.


DESCRIEREA SI RETURNAREA PRODUSELOR

Vanzatorul depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea,vanzatorul  nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit pe site-ul  www.ataline.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Returnarea produsului cumpărat în temeiul unui contract încheiat la distanță Conform Ordonanţei Guvernului nr. 130 (r1) din 31/08/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă republicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 177 din 07/03/2008 în  baza Legii nr. 363 din 28/12/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor: 

"Art. 7. - (1)  Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 15 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 15 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă pentru produse, de la data primirii lor de către consumator.” 

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:

- de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, fara urme de folosire in starea in care v-a fost livrat.

- chiar daca desfaceti ambalajul NU INDEPARTATI SIGILIILE DE PE REZERVOARELE DE TONER SAU DE CERNEALA. Desprinderea acestor sigilii face produsul neeligibil pentru returnare

 

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, in privinta acestui Site, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra sunt administrate, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, de catre  ATALINE PROSISTEM  S.R.L . Scopul colectarii datelor este: crearea unui cont activ pentru utilizarea serviciilor de promovare, publicitate online, reclama, marketing.
Orice Vizitator sau Cumparator care trimite date sau informatii cu caracter personal catre ATALINE PROSISTEM SRL isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele: prelucrarea acestor date si informatii personale in vederea efectuarii de studii de piata sau transmiterii de materiale promotionale specifice operatiunilor de marketing direct. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

Serviciile si produsele oferite de Vanzator  prin intermediul www.ataline.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea nr. 365/2002, republicata 2006, privind comertul electronic, Ordonanta130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.Termenii si conditiile www.ataline.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei . In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoresti competente de pe raza municipiului Bistrita  


SECURITATEA DATELOR

Scopurile colectarii datelor de la utilizatori sunt: 
 • Prelucrarea si livrarea comenzilor 
 • Informarea utilizatorilor despre situatia contului lor pe www.ataline.ro
 • Informarea utilizatorilor despre evolutia si statusul comenzilor 
 • Activitati comerciale 
 • Marketing si publicitate 
 • Promovarea produselor 
 • Cercetare de piata
ATALINE PROSISTEM SRL va garanteaza confidentialitatea datelor stocate in contul dvs de client. Aceste informatii nu vor fi transmite sub nici o forma sau motiv unei terte parti. Ne rezervam dreptul de a trimite newslettere cu informatii comerciale despre produsele si serviciile noastre pe adresa de email trecuta in formularul de inregistrare pe site. Accesul Cumparatorilor la anumite Servicii si informatii din cadrul Siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Va sfatuim sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati "deconectare" din contul dvs. din cadrul Serviciilor online oferite de Site la sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare a acestora.
Cumparatorilor li se cer mai multe informatii de identificare personala pentru a se inregistra pe Site: nume companie, cod fiscal, nr de inregistrare la registrul comertului, cont IBAN, adresa  companie, numele si prenumele reprezentantului firmei,o adresa de email proprie si valida.
Inregistrarea pe Site presupune luarea la cunostinta a drepturilor mai sus mentionate si acordul ca datele personale sa fie folosite de catre ATALINE PROSISTEM SRL in conformitate cu legislatia in vigoare.

Prin bifarea casutei "Am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile www.ataline.ro", va asumati continutul atat a Termenilor si Conditiilor cat si a Politicilor de Confidentialitate, intelegand ca adresa Dvs electronica si numarul de telefon le puneti la dispozitie in mod voluntar catre ATALINE PROSISTEM SRL  pentru a putea fi contactat in vederea oferirii produsului sau serviciului solicitat, a eventualei incheieri de contract samd, deasemenea ca ne puneti la dispozitie datele necesare emiterii de facturi  pentru a fi utilizate strict in acest scop si doar dupa finalizarea comenzii, intelegand prin aceasta ca ATALINE PROSISTEM SRL se supune legislatiei care excepteaza de la obligativitatea declararii la AUTORITATEA NATIONALA DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL intrucat: 

 "Notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal nu este necesara in urmatoarele cazuri:
a) cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de compartimentele/persoanele competente ale entitatilor de drept public si privat, in scopul indeplinirii obligatiilor prevazute de lege, pentru organizarea si desfasurarea activitatii proprii curente de gestiune economico-financiara si administrativa".

 

ATALINE PROSISTEM SRL  se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale furnizate de dumneavoastra prin intermediul site-ului www.ataline.ro  si nu le va transmite, vinde sau prezenta nici unei  terte parti fara acordul dumneavostra expres solicitat in scris.

Persoanele inregistrate, in calitate de persoane vizate, au urmatoarele drepturi:

 • dreptul la informare
 • dreptul de acces la date cu caracter personal
 • dreptul de interventie asupra datelor cu caracter personal
 • dreptul de opozitie
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale
 • dreptul de a se adresa justitiei

Orice informatie furnizata de dumneavoastra va fi considerata si va reprezenta consimtamintul dumneavoastra expres ca datele dumneavoastra personale sa fie folosite de Ataline Prosistem SRL in conformitate cu scopurile mentionate mai sus, respectiv : ducerea la indeplinire a contractului, comunicare oferte speciale sau newsletter.

Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie colectate va rugam sa nu ni le furnizati.

Daca doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie actualizate sau scoase din baza de date, ne puteti notifica oricand acest lucru prin posta, curier sau predare personala la punctul de lucru de la urmatoarea adresa: Bistrita, Str: Poligonului nr. 2, jud. Bistrita-Nasaud  sau pe mail la contact@ataline.ro 


PRECIZARI LEGALE PRIVIND GARANTIILE SI LIMITAREA RASPUNDERII

Toate produsele comercializate de către ATALINE PROSISTEM  SRL beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producator în parte. 

La livrare pentru fiecare produs care beneficiază de garanție veți primi un certificat de garanție cu toate detaliile centrului de service care asigură reparațiile pe durata termenului de garanție. Garanția produselor este asigurată de către furnizor (ATALINE PROSISTEM SRL ) sau de către un centrul de service autorizat al producătorului, după caz. 

Produsele care prezinta defecte în perioada de garanție vor fi prezentate într-un centru de service al producătorului dacă a fost emis pentru ele un Certificat de Garanție din partea producătorului.  

În cazul certificatelor de garanție emise de producători, produsul reclamat defect în perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat în certificat. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvarii garanției. Lipsa certificatului de garanție al produsului trebuie semnalată în maxim 72 ore de la recepția mărfii pe adresa contact@ataline.ro sau folosind datele specificate in sectiunea contact. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare. 

 ATALINE PROSISTEM SRL  nu emite niciun fel de garanţie cu privire la acurateţea sau caracterul complet al oricărui conţinut, al oricărei informaţii, inclusiv pentru componentele software, documentele sau secţiunea de întrebări frecvente de pe acest site. ATALINE PROSISTEM SRL  nu îşi va asuma în niciun caz vreo răspundere pentru eventualele erori legate de informaţiile de pe acest site. ATALINE PROSISTEM SRL  nu îşi asumă responsabilitatea pentru nicio daună sau pierdere cauzată dvs. ca urmare a utilizării informaţiilor sau materialului de pe acest site. Toate materialele şi informaţiile de pe acest site pot fi modificate fără preaviz.